dilluns, 15 d’octubre del 2012

COMPARTIM?





A la classe de la setmana passada va sortir una fotografia molt semblant a aquesta; encara que no era nova per a mi. L’any passat ja l’havia vista a l’optativa de comunicació audiovisual i darrerament és molt comú veure o viure situacions semblants a aquesta, amb un grup d’amics. Així i tot, no em va deixar indiferent i me va fer tornar reflexionar entorn d’aquests moments.

Des de que quasi tots tenim internet al mòbil les relacions són molt diferents; hi ha moments que estant amb un grup d’amics, en lloc de compartir el nostre temps amb ells i gaudir de la seva companyia; cada un és a una conversa diferent a través del mòbil i no se’n tem del que diuen les persones que té davant.

Això fa que d’alguna manera, les relacions siguin distants i et plantegis si realment val la pena quedar amb aquell grup d’amics o si simplement basta que parleu una estona pel facebook i/o watsapp; al cap i a la fi potser haureu creuat més paraules que si estau un davant l’altre; ara bé en aquest cas ens hem de plantejar si és el que volem perquè aquí no juga cap paper les mirades, la complicitat, els gests... Part molt rica de la comunicació entre els essers humans.

De fet tenc un amic amb el que hem pactat que el temps que compartim plegats està “prohibit” agafar el mòbil; d’aquesta manera gaudim molt més de parlar i compartir temps plegats.

Bé amb tot això no vol dir que estigui en contra de que les noves tecnologies evolucionin, de fet som usuària de tot el que he anomenat abans; però hem de fer un bon ús d’aquestes i no hem de permetre que ens fugi de les mans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada